Linkin Park
1996-napjainkig

MENÜ

[2011-07-27]Minőségi cucc érkezik a Linkin Parktól

 

A zenekar máris rögzített jó néhány új számot, és már nem is kell olyan sokat várni a következő stúdiólemez megjelenésére.

A Linkin Park nem vesztegette az idejét a tavaly szeptemberben megjelent A Thousand Suns című sorlemeze után, inkább gyorsan nekiállt új számokat készíteni. Rick Rubin producer nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a zenekar nem várja ki a már szokásosnak mondható két-két és fél éves szünetet a következő albummal, a lehető leghamarabb megjelenteti a kész anyagot.


Chester Bennington frontember most megerősítette a producer szavait, a tervek szerint másfél évvel a negyedik sorlemez után, vagyis a jövő év első felében máris megjelenik az ötödik album. 

"Jelenleg éppen stúdiózunk, és nagyon jól halad a lemez készítése. Annyit elárulhatok, hogy minőségi számokat vettünk fel" - mondta az énekes, majd hozzátette: ezentúl szeretnék tartani a másfél éves szünetet az albumok között, ennek érdekében turnézás közben is folyamatosan zajlik a dalszerzés.

 


Bukósisak Joe Hahn-módra

A hír kicsit meglepő, de igaz. a Forma-1 egyik sauberes versenyzője, Kobayashi ugyanis a Joe Hahn által tervezett bukósisakot viseli az idényzáró nagydíjon, Brazíliában. A sisakot a verseny után elárverezik, és a befolyó összeget a Japánt ért súlyos természeti katasztrófa áldozatainak ajánlják fel. Kobayashi így nyilatkozott:
Már régóta rajongok a Linkin Parkért. Szeretem a zenéjüket, és lenyűgöz a társadalmi elkötelezettségük. Először nagoyn meglepődtem, amikor a paddockban találkoztam a zenekar tagjaival, Szingapúrban. Azóta tartjuk a kapcsolatot, és nagyon jó érzés, hogy Joe Hahn tervezett nekem egy sisakot. Remélem, sok pénzt összegyűjtünk a Music For Relief-fel, hogy újjáépíthessék az országomat.”


A Thousand Suns turné: vége

Nagyjából egy évvel az album megjelenése után véget ért a Linkin Park ATS-t népszerűsítő körútja. Mike így összegzi az elmúlt időszakot:

A Griffith parki csillagvizsgálónál tartott fellépésünk mintha ezer éve lett volna. A show, és a The Catalyst előadása az MTV VMA-n indították útjára A THOUSAND SUNS koncertkörutat. Most, hogy a turné, és az albumciklus végére értünk, itt az ideje a számvetésnek.

Hogy őszinte legyek, nagyon kész vagyunk így mindennek a végén. Pár nappal ezelőtt úgy esett be a banda bangkoki helyszínre, hogy le voltam döbbenve az állapotunkon: egy embert ledöntött az ételmérgezés, két kar felkötözve, egy véraláfutásos kéz, vágások mindenütt, alváshiány, és tengeribetegség egy újabb 7+ órás utazást követően.

Egy évvel korábban, a Griffith Parkban elkezdődött a turné egy olyan album megjelenésével, amit kihívás volt elkészíteni, és kihívás a rajongóknak megérteni. Tudtuk, hogy az előttünk álló út nehéz. Kimerítő koncertek, összezavarodott és dühös rajongók, és vérszomjas kritikusok álltak a láthatáron. Ám azon az éjszakán Thaiföldön, a show kezdete előtt ezek az akadályok teljes valójukban tornyosultak elém.

Egy évvel ezelőtt tudtuk, mire vállalkozunk. Hittünk az albumunkban, a rajongók hitet adtak. Ahogy telt az idő, néhány odébbállt, mások pedig beszálltak a menetbe. Büszke vagyok arra, amit együtt véghezvittünk. A turné lenyűgöző új helyekre vezetett minket. Az fellépések, többek közt Puerta De Alcalán, a Griffith Parkban, a Vörös Téren, Tel Avivban, Abu Dhabiban, Szingapúrban mérföldkövet jelentettek a banda számára.

A rajongók Bangkokban segítettek, hogy áttörjük az akadályokat az egyik legnehezebb koncertünkön, kimutatva a szeretetet, amiről a Linkin Park rajongói a világ minden táján ismertek.

Most, mindennek a végén, csupán szívből jövő köszönetet szeretnék mondani a bandatársaimnak, a stábunknak, a road-oknak, és a rajnongóknak, amiért csodálatossá tettétek ezt körutat. Köszönöm.

Most ideje hazamenni, és ismét munkához látni.

 


 

Linkin Park a Novarockon!

Évek óta nem volt ilyen jó lehetőségünk elcsípni az LP-t, ugyanis idén ők lesznek az ausztriai Novarock egyik headlinere, a System of a Down és az Iron Maiden mellett. A fesztivál június 11.-13. között zajlik Nickelsdorf mellett, a magyar határtól alig pár kilométerre. A bérletek 130 euró körül lesznek, napijegy nincs, de szerintem ilyen kaliberű zenekarokért simán megéri kinn tölteni az egész hétvégét. További infó a fesztivál hivatalos honlapján (van belőle egy magyar verzió is, de az általában le van maradva pár fellépővel, az LP sincs még kinn. )

Szavazás

Szoktál hallgatni Linkin Park-ot?
NEM
IGEN
Asztali nézet